Info student

Registratie

Student in Kortrijk en (binnenkort) op zoek naar werk? Bezoek de Jobhappening om zo uw toekomstige werkgever te ontmoeten. Je dient je op voorhand te registreren en jouw cv op te laden in jouw profiel! . De registratie is gratis (vanaf 4 december 2023).

TIP: Je hebt nog geen deftige CV en je wilt die door de experts laten nakijken? Dan kan je dit zonder problemen doen. Breng een afgedrukte versie van je CV mee en laat deze screenen door onze professionals.

TIP: wil je dit op voorhand al eens laten bekijken door experts van de VDAB? Link door naar https://www.vdab.be/solliciteren/online-sollicitatiecoaching/uploadcvbrief en kies of je uw cv via mail, telefoon of videogesprek wilt laten nakijken.

Workshops

Je kan je inschrijven voor verschillende workshops. Hoe bereid ik me het best voor op een sollicitatiegesprek? Hoe overtuig je een werkgever om voor jou te kiezen? Sociale media inschakelen bij het solliciteren? Tips om de verborgen arbeidsmarkt te leren kennen?

Zaal 1 - CV-screening

Breng je cv mee en krijg tips en feedback van professionals om je beter te laten scoren bij de werkgever! Registreer je hierboven en kom tijdens het tijdslot langs in zaal 1 (MC 1). Samen met een expert in het vak overloop je jouw cv. We voorzien telkens 15 minuten per student.

Zaal 2

13u30-14u15: Wat is de VDAB en wat kan die voor mij doen? – door Stefanie Verbeke en Sarah Vandewalle, VDAB

Bijna afgestudeerd? Hoe kan VDAB mij helpen? Bekijk via deze link de presentatie van de VDAB: Presentatie VDAB

14u45-15u30: LAB: Ik ben (bijna) ingenieur. Wat nu? – door Stefaan Gernaey, Elekti

Uit onderzoek blijkt dat heel wat schoolverlaters te weinig zelfinzicht hebben om te beslissen welke job bij hen past. Stefaan Gernaey, zelf ingenieur elektromechanica vertelt jou meer over een tool die vanuit een overzicht van alle jobs verder kijkt en op maat persoonlijkheid, competenties en vaardigheden koppelt. Dit heeft positieve gevolgen in je jobkeuze maar ook in je jobtevredenheid. Laat je inspireren!

Zaal 3

15u-15u45 De verhalende weg naar dé perfect sollicitatie – door Pieter-Jan Mollie, stamhoofd van Thinkedge

Solliciteren kan je leren. Zover zijn we al. Het is wél jij die beslist of het met knikkende of relaxte knieën wordt. Om je optimaal voor te bereiden, bieden we je de kans om deze workshop te volgen. Pieter-Jan Mollie van Thinkedge leert jouw verhaal te vertellen. Oefenen maar!

Speeddates

Als student kan je een speeddate aanvragen bij een bedrijf waar je je zeker eens aan wilt voorstellen en om samen te kijken naar hun openstaande vacatures. Je kan via uw login de speeddate aanvragen en je gaat op het aangegeven moment naar de stand van het bedrijf en daar kan je jouw gesprek starten. Je hebt hiervoor een 15-tal minuutjes om met jouw mogelijk toekomstige werkgever te spreken en hen te overhalen jouw de job van je leven te geven.

Je kan uiteraard ook alle standhouders een bezoek brengen zonder een afspraak op voorhand.

Verder studeren

Heb je vragen over verder studeren? Wens je je kennis nog een boost te geven? Neem dan zeker contact op met volgende hogescholen of universiteiten. Ze staan voor je klaar op stand D1 tot en met D4.

Howest

Opleidingen

KU Leuven

Opleidingen

UGent

Opleidingen — Universiteit Gent (ugent.be)

VIVES

Opleidingen

Professionele foto

Je kan GRATIS een professionele foto laten nemen om op uw CV te zetten, uw Linkedin-profiel,… Je kan de photobooth terugvinden tussen het onthaal en de ingang van de beurs.

Aanmelden

Je kan je aanmelden op donderdag 21 maart 2024 vanaf 13u aan Kortrijk Xpo, Ingang Noord.

Info omtrent bereikbaarheid (Algemene info)

Voor wie?

Voor alle studenten uit Howest, KU Leuven, UGent (Campus Kortrijk) en VIVES die binnenkort afstuderen en alumni die in de streek op zoek zijn naar werk.

Teaser

Editie 2023