Info student

Registratie

Student in Kortrijk en (binnenkort) op zoek naar werk? Bezoek de Jobhappening om zo uw toekomstige werkgever te ontmoeten. Je dient je op voorhand te registreren en jouw cv op te laden in jouw profiel! Registreer nu.

Workshops

Je kan je inschrijven voor verschillende workshops. Hoe bereid ik me het best voor op een sollicitatiegesprek? Hoe overtuig je een werkgever om voor jou te kiezen? Sociale media inschakelen bij het solliciteren? Tips om de verborgen arbeidsmarkt te leren kennen?

Zaal 1

13u30-14u15: Wat is de VDAB en wat kan die voor mij doen? – door Stefanie Verbeke en Sarah Vandewalle, VDAB

Bijna afgestudeerd? Hoe kan VDAB mij helpen? Dan zit je goed tijdens deze workshop. We maken je wegwijs en leggen uit hoe je dit best aanpakt.

Registreer hier

14u45-15u30: Hoe solliciteren via Linked in?

In deze masterclass Linked In leer je de basics van Linked in zodat je profiel helemaal up to date is voor je zoektocht naar een geschikte job. Daarnaast krijg je ook nog tips hoe je best je online netwerk kan uitbreiden en hoe je relevante posts kan plaatsen op Linked in.

Registreer hier

Zaal 2

13u30-16u00: CV-screening

Je hebt nog geen deftige CV en je wilt die door de experts laten nakijken? Dan kan je dit ook op de Jobhappening laten doen. Breng een afgedrukte versie van je CV mee en laat deze screenen door onze professionals. Je kan ze vinden in zaal 2 (aan het onthaal de trappen omhoog) We voorzien telkens 15 minuten per student.

Registreer hier

TIP: wil je dit op voorhand al eens laten bekijken door experts van de VDAB? Link door naar https://www.vdab.be/solliciteren/online-sollicitatiecoaching/uploadcvbrief en kies of je uw cv via mail, telefoon of videogesprek wilt laten nakijken.

Zaal 3

13u30-14u15 De verhalende weg naar dé perfect sollicitatie – door Pieter-Jan Mollie, stamhoofd van Thinkedge

Solliciteren kan je leren. Zover zijn we al. Het is wél jij die beslist of het met knikkende of relaxte knieën wordt. Om je optimaal voor te bereiden, bieden we je de kans om deze workshop te volgen. Pieter-Jan Mollie van Thinkedge leert jouw verhaal te vertellen. Oefenen maar!

Registreer hier

Verder studeren

Heb je vragen over verder studeren? Wens je je kennis nog een boost te geven? Neem dan zeker contact op met volgende hogescholen of universiteiten. Ze staan voor je klaar op stand D1 tot en met D4.

Howest

Opleidingen

KU Leuven

Opleidingen

UGent

Opleidingen — Universiteit Gent (ugent.be)

VIVES

Opleidingen

Professionele foto

Je kan GRATIS een professionele foto laten nemen om op uw CV te zetten, uw Linkedin-profiel,… Je kan de photobooth terugvinden tussen het onthaal en de ingang van de beurs.

Aanmelden

Je kan je aanmelden op donderdag 21 maart 2024 vanaf 13u aan Kortrijk Xpo, Ingang Noord.

Info omtrent bereikbaarheid (Algemene info)

Voor wie?

Voor alle studenten uit Howest, KU Leuven, UGent (Campus Kortrijk) en VIVES die binnenkort afstuderen en alumni die in de streek op zoek zijn naar werk.

Teaser

Editie 2024